MERCEDES1844
Vozač
|
 |
« : 10. Ožujak 2010., 22:21:18 » |
|
Zanimame koliko kosta mercedes minibus sprinter ili vario, i koliko max sedista ima, cuo sam desto da sprinter ide i do 30+1+1, jel to istina.
Ako moze i neke slike, i iskustva oko udobnosti putnika a i vozaca, potrosnja, koliko su dugotrajni u km i tako to.
Hvala unapred
Izvinite ako je bila vec ovakva tema
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: 12. Svibanj 2010., 22:35:43 Johnny_IC »
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz
|
 |
« : 10. Ožujak 2010., 22:21:18 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
man
Global Moderator
Vozač

It's a MAN's world!
|
 |
« Odgovor #1 : 10. Ožujak 2010., 22:38:47 » |
|
30 u sprinteru? Nebi rekao...viđao sam do 18-20 (nisam više siguran), ali 30 nevjerujem. Osim ako nije neki prerađen, pa produžen (recimo 3 osovinac). Ili ako je urađen na foru gradskog busa, pa sa mjestima za stajanje možda navuče 30...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Stralis
Vozač
|
 |
« Odgovor #2 : 11. Ožujak 2010., 14:32:33 » |
|
18 sjedala, lijeva strana 12, desna 6. sprinter 313 cdi cijena cca 45 000€ Potrošnja, od 12-18 l/km Udobnost, hm, kako kome.
Ako uzimaš, uzmi sa duplim kotačima na pogonu.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
MERCEDES1844
Vozač
|
 |
« Odgovor #3 : 11. Ožujak 2010., 20:46:37 » |
|
Naravno dupli, 313 nema duple on je do 3,5t nosivosti a dupli je preko 4t, gledao sam neke polovne na mobile 416cdi i cena se krece oko 25000 pa navise. A inace ima u SRB jedna firma koja se bavi nadogradnjom mercedesa, njihov zastupnik, prodaje i aute i laka teretna, tipa sprinter i vario i zastupnik je takodje i neke firme za klimu, pa pravi od sprintera hladljace i to od +6 do -20. A neznam samo kako se zove i gde se nalazi ali gledao sam na tv, prikazuju sprinter mini bus, klasican maxi sprinter, novi, i kazu da ima do 30+1+1 sedista, tako valjda.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
man
Global Moderator
Vozač

It's a MAN's world!
|
 |
« Odgovor #4 : 11. Ožujak 2010., 23:22:25 » |
|
Možda ima Ema (Knić) neku nadogradnju... a jednom sam vidio Iveco minibus, na osnovi dailiya 65, Jole se zove firma koja je vršila preradu, i to je isto vaš domaći proizvođač. Unutra sjedala od setre 2jke, 20 mjesta...
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
zoki
Gost
|
 |
« Odgovor #5 : 11. Ožujak 2010., 23:26:23 » |
|
Unutra sjedala od setre 2jke.
Odkad su sjedala povezana sa proizvođačem autobusa? Kada naručuješ autobus sam odabireš što želiš, tako i tip sjedala. Što znači da ako baš imaš želju možeš staviti i Fainsa Arianne sjedala u setru četvorku HDH
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
man
Global Moderator
Vozač

It's a MAN's world!
|
 |
« Odgovor #6 : 11. Ožujak 2010., 23:28:19 » |
|
A ko je rekao da su vezana? Kažem da su u tom kombiju bila ta sjedala... A kad smo već kod toga, jel i kod setre imaju u ponudi druga osim njihovih? Ili su to od kiela, grammera (ili koga već), samo za njih razvijena?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
zoki
Gost
|
 |
« Odgovor #7 : 11. Ožujak 2010., 23:30:46 » |
|
Možda ima Ema (Knić) neku nadogradnju... a jednom sam vidio Iveco minibus, na osnovi dailiya 65, Jole se zove firma koja je vršila preradu, i to je isto vaš domaći proizvođač. Unutra sjedala od setre 2jke, 20 mjesta...
A ko je rekao da su vezana?
Po čemu si zaključio da su baš od setre dvojke?? Jer Čazmina ima takva?? Svaki tip autobusa ima u ponudi nekoliko tipova sjedala, ali po naruđbi je moguča ugradnja bilo kojeg tipa od bilo kojeg proizvođača.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
man
Global Moderator
Vozač

It's a MAN's world!
|
 |
« Odgovor #8 : 11. Ožujak 2010., 23:33:11 » |
|
A ko je rekao da su vezana?
Po čemu si zaključio da su baš od setre dvojke?? Jer Čazmina ima takva?? Svaki tip autobusa ima u ponudi nekoliko tipova sjedala, ali po naruđbi je moguča ugradnja bilo kojeg tipa od bilo kojeg proizvođača. Pa znaš kako, kad se voziš u setrama 2jkama, i u svim vidiš ta sjedala, pa kad vidiš da na ovima piše setra...nekako se uvjeriš  A osim toga, ta JESU iz setre 2jke. Nego, jel setra ima svoja sjedala ili?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
zoki
Gost
|
 |
« Odgovor #9 : 11. Ožujak 2010., 23:36:37 » |
|
I u Drogmulleru Comet piše na sjedalima Drogmuller a ima ih u nekoliko tipova busa ( samo bez tog natpisa). neznam dal ima svoja, ali mislim da nema nego da ih naručuje kao i večina drugih.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
man
Global Moderator
Vozač

It's a MAN's world!
|
 |
« Odgovor #10 : 11. Ožujak 2010., 23:39:34 » |
|
Aha, čini mi se da sam negdje čitao da imaju baš svoja...ali to je 4vorka bila. A ova sjedala jesu iz setre 2jke (nisam napisao da ih je setra proizvela). Pričao sam sa vozačem... 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bagzi
šatro
Vozač
...a zapravo fušer..
|
 |
« Odgovor #11 : 19. Ožujak 2010., 22:19:19 » |
|
zet ima par ovih minibuseva dailly-a 65 c 18 hpi,novo skoro
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
MERCEDES1844
Vozač
|
 |
« Odgovor #12 : 19. Ožujak 2010., 22:56:11 » |
|
Daj stavi neku sliku ako imas
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
bagzi
šatro
Vozač
...a zapravo fušer..
|
 |
« Odgovor #13 : 20. Ožujak 2010., 00:14:34 » |
|
iam xurac,gledao sam na stranici od Zeta,nema..uglavnom meni je ružan ko lopov..možda će ovi autobusdžije ishakirati neku sliku..
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Emir0J
Vozač
|
 |
« Odgovor #14 : 20. Ožujak 2010., 00:30:12 » |
|
Ja sam takodjer po Bosni vidio dosta minibuseva na bazi Daily-a, cak blizu mene cesto zna biti parkiran od jedne turisticke agencije, pa ako naletim sutra slikam Vam ga. Vidio sam skoro i jednog sprintera, lijepo to izgleda, mislim na oba, vjerovatno dosta prakticno. Samo mi je malo udobnost upitna... Doduse nisam se vozio pa ne mogu pricati 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz