Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz portal
30. Srpanj 2010., 20:53:14 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Forum   Pomoć Prijava Registracija  

Str: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 26   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Kiperi  (Posjeta: 16148 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
MERCEDES1844
Vozač

« Odgovor #285 : 10. Ožujak 2010., 21:55:07 »

Neznam da li imas iskustva sa kiperima ili znas samo napamet teoriju.

Sve ovo sto si naveo znam, ali kamion koji je prikazan gore, onaj M.A.N. 4x2 je kiper za ravne i cvrste terene a ne za neke iskope zemlje gde kamion silazi i po deset metara isod nivoa puta. Takodje ovaj kiper mora kada kipuje unazad da stoji na strogo ravnom terenu, jer je puno teze ugoditi 4x2 kiperu od recimo 6x4 a kamoli 8x4 koji moze da kipuje i kada je zakosen ne jednu stranu. Ovaj kamion kao sto si i rekao ako vuce neku separaciju i kipuje pesak u box, podrazumeva da se nalazi na asfaltiranom terenu ili terenu posutim rizlom. Lepo uteras prikolicu u rikverc iskipujes pozadi postavis kamion i prikolicu u obliku slova L i kipujes kamion a zatim motas u stanu gde ti se nalazi prikolica i to je to. Jedino sto ti se zasipe malo ruda materijalom koji vozis i eventualno u slucaju ove prikolice prednja osovina malo zadre u masu ali ako si na cvrstom terenu nema problema, a ako vuces tandemku ovovina i ne zakaci kup.
Evidentirano
Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz
« Odgovor #285 : 10. Ožujak 2010., 21:55:07 »

Evidentirano
98989
Global Moderator
Vozač
**

« Odgovor #286 : 10. Ožujak 2010., 22:01:01 »

s prikolicom nemam nikakvog iskustva s kiperima imam štogod kad obaveze ne smetaju

starom je jedan šofer prije jedno 25godina prevrno prikolicu 3 osovine dugu 6.5m na tvrdom terenu al malo nakoso jer kad je težište jebeno visoko malo treba da se nagneš evo sad stari komentira pokraj mene ( zove me na večeru ) da on u svojih 40god iskustva nije 3osovine prikolicu 5puta iskipo nazad izuzev kipanja pšenice u mlin jedan ali to je asvaltirano i to se kipa po 15min pomalo

i nadodaje on na sve ovo već napisano da dobar ajnšlag ima ovo te da se njega pita da bi zabranio šlepere
Evidentirano

MERCEDES1844
Vozač

« Odgovor #287 : 10. Ožujak 2010., 22:15:20 »

da on u svojih 40god iskustva nije 3osovine prikolicu 5puta iskipo nazad izuzev kipanja pšenice u mlin jedan ali to je asvaltirano i to se kipa po 15min pomalo

O tome ti i pricam, znaci na cvrstom terenu moze, a ova prikolica i nije za svakodnevi iskop zemlje, kada vozis danas ovde sutra onde, gde najblize ima mesta za kipovanje, jer je dosta teze da ides u rikverc jer cela kompozicija u tom trenutuku ima dva preklopa, prva osovina na prikolici i kraj rude, tj kuka na kamion, zato se vise koriste tandemke.

A licno sam imao prilike da prisustvujem, hvala bogu meni se to nije nikad desilo, mada ja i nevozim kipere profesionalno, nazalost studiram, mellow a u vreme raspusta vozim sve  :yeahhh:od 4x2, 6x4, 8x4, 8x8 sa i bez tandemkama i licno sam video kada je covek sa tegljacem mislim da je bio 6x4 i slepa 3osovine, klip polazi iz pocetka slepe, znaci pored kamiona, onaj veliki sto se otvora po 7-8 puta, lepo se on postavio, teren je nasipan ali moze se reci da je cvrst, zadnja osovina propala nekih 10ak cm, u libeli sve i podize polako, i kada je skoro sve ispalo ispod slepe se obrusila zemlja i slepa se samo iscupala sa kamiona i salto pozadi u provaliju, neces verovati samo se malo sanduk pokrivio a klip kao nov ostao. Drugi slucaj DAf 8x4, veliki klip za kipovanje stao na kosinu i podigo covek lagano, i ceo zanduk izbije zadnje klinove i otkaci se i podje nazad, savije hidrauliku i ona ga zadrzi da ne povuce ceo kamion. Steta sto nisam imao da slikam, to je bilo pravo ucenje za gledati.

A isto tako ima i jedan 6x6 MAN stari onaj njuskar od 360ks ako se ne varam 69 ili 71 godiste V8 motor jednom se prevrnuo i malo iskrivio sanduk i od sad kad kipuje iskipuje malo zemlje jedno 80cm visine pa zadnjom osovinom se popne na taj kupcic pa zatim kipuje ostalo, jer ako se postavi ravno gotoc je.
Evidentirano
98989
Global Moderator
Vozač
**

« Odgovor #288 : 10. Ožujak 2010., 22:26:40 »

e zaboravio sam još jednu bitnu stvar napisat kiper ruka mora bit što bliže osovinama za stabilnost

imo mi je stari prije 2-3godine slučaj da je u rupi iskopu nekom velikom parkiran kamion na utovaru potonuo na jednu stranu metar pa dok su ga istovarili bagerom pa izvukli vani ....

uglavnom kipanje nazad za 3osovine prikolicu nikako 2osovine još nekako tridemka bi mogla lakše

ispravka taj man je v10to je dosta rijedak model obično su 320 ovaj se godinu dvije proizvodio

a dobro je kod ovih šta na stranu mogu kipat ako je neravan teren i mekan i nagnut si otvorit bočne stranice kad kipaš iza ( ove na koju si stranu nagnut ) tako da ispadne ovo šta te vuče

i valja pazit kad je zemlja u pitanju ona se zalijepi pa iskipaš sve a gore na vrhu ostane par kubika koji te prevrnu ili ako se to i ne dogodi ti ga malo trzneš da to ispadne i oped si na boku
Evidentirano

MAN 422
Vozač

Don't fuck with my truck

« Odgovor #289 : 10. Ožujak 2010., 22:27:25 »

Lepo uteras prikolicu u rikverc iskipujes pozadi postavis kamion i prikolicu u obliku slova L i kipujes kamion a zatim motas u stanu gde ti se nalazi prikolica i to je to. Jedino sto ti se zasipe malo ruda materijalom koji vozis i eventualno u slucaju ove prikolice prednja osovina malo zadre u masu ali ako si na cvrstom terenu nema problema, a ako vuces tandemku ovovina i ne zakaci kup.

Čisto sumnjam da bi to mogo s ovakvom kompozicijom jer ju ne možeš tolko nakosit da bi iskipo normalno, jer ko što si i reko ruda i prva osovina se zasipa sa materijalom i onda je problem izvuć, a naročito zato što je 4x2. Ovo je baš za vozit recimo materijal za betonare, nulu ili 8-16 i slično pa možeš više granulacija vozit. Inače po meni malo prenježno za kipera, bar naše uvjete jer kod nas bi i na betonari nekoj odma odvalio ove plastikice dole. A o iskopima da i ne pričamo. I recimo ako imaš neku rinfuzu za vozit pa možeš kombinirat jer ne trebaju veliki nastavci ili recimo cigli ili kojekakav građevni materijal jer se stranice lako otvaraju pošto su aluminijske i vjerojatno imaju federe za lakše otvaranje. Super stvar za Njemačku, Austriju i slična uređena tržišta prijevoza, za naše uvjete preblago malo.
I da, prekrasno izgleda  palac gore
Evidentirano
MAN 422
Vozač

Don't fuck with my truck

« Odgovor #290 : 10. Ožujak 2010., 22:31:20 »

s prikolicom nemam nikakvog iskustva s kiperima imam štogod kad obaveze ne smetaju

starom je jedan šofer prije jedno 25godina prevrno prikolicu 3 osovine dugu 6.5m na tvrdom terenu a

Kaj kesborericu?
Evidentirano
98989
Global Moderator
Vozač
**

« Odgovor #291 : 10. Ožujak 2010., 22:33:19 »

starom je jedan šofer prije jedno 25godina prevrno prikolicu 3 osovine dugu 6.5m na tvrdom terenu a

Kaj kesborericu?

jok one su većinom zračni dvostrani

hall 6.5m duga 1.7m bila duboka
Evidentirano

MERCEDES1844
Vozač

« Odgovor #292 : 10. Ožujak 2010., 22:42:09 »

Lepo uteras prikolicu u rikverc iskipujes pozadi postavis kamion i prikolicu u obliku slova L i kipujes kamion a zatim motas u stanu gde ti se nalazi prikolica i to je to. Jedino sto ti se zasipe malo ruda materijalom koji vozis i eventualno u slucaju ove prikolice prednja osovina malo zadre u masu ali ako si na cvrstom terenu nema problema, a ako vuces tandemku ovovina i ne zakaci kup.

Čisto sumnjam da bi to mogo s ovakvom kompozicijom jer ju ne možeš tolko nakosit da bi iskipo normalno, jer ko što si i reko ruda i prva osovina se zasipa sa materijalom i onda je problem izvuć, a naročito zato što je 4x2. Ovo je baš za vozit recimo materijal za betonare, nulu ili 8-16 i slično pa možeš više granulacija vozit. Inače po meni malo prenježno za kipera, bar naše uvjete jer kod nas bi i na betonari nekoj odma odvalio ove plastikice dole. A o iskopima da i ne pričamo. I recimo ako imaš neku rinfuzu za vozit pa možeš kombinirat jer ne trebaju veliki nastavci ili recimo cigli ili kojekakav građevni materijal jer se stranice lako otvaraju pošto su aluminijske i vjerojatno imaju federe za lakše otvaranje. Super stvar za Njemačku, Austriju i slična uređena tržišta prijevoza, za naše uvjete preblago malo.
I da, prekrasno izgleda  palac gore

Pa ova kompozicija i jeste za neke fine stvari i za neke duge staze, auto put i to, jer je u osnovi obican kamion kao neki sa ciradom ili sanduk, samo sto sto ima kiper
Evidentirano
MAN 422
Vozač

Don't fuck with my truck

« Odgovor #293 : 10. Ožujak 2010., 22:42:32 »

Aha....
Spominjo si tridemku, evo jedne bila na auti.hr...malo je čudna nekak  blush

http://slike.hr/slike/tandemkatheurer3osovine_823e4.jpg.html
Evidentirano
MAN 422
Vozač

Don't fuck with my truck

« Odgovor #294 : 10. Ožujak 2010., 22:43:34 »

Pa ova kompozicija i jeste za neke fine stvari i za neke duge staze, auto put i to, jer je u osnovi obican kamion kao neki sa ciradom ili sanduk, samo sto sto ima kiper

Tako je  palac gore
Evidentirano
98989
Global Moderator
Vozač
**

« Odgovor #295 : 10. Ožujak 2010., 22:49:14 »

ova prikolica izgleda ko da sam je ja fušario na dvorištu ova kipa ko da je s 4osovinca nisam je vidio od 97dme godine

nego meni vrlo drag kamion u ovoj kategoriji znači 4x2+prikolica

e kod ove scanije mi je interesantno to :

da je od starog frend do prošle godine imo p112h scaniju 4x2 kupljenu od istog vlasnika koegel kipu imala

4.6m dugačku motor je 280ks bio kratka kabina 1981godište

prije jedno 4godine sam vidio na mobile de identičnu r113h 360 spavaća kabina 1991godište

dal to po toj logici znači da je ova 2001?Huh?Huh?Huh??

i dal to onda znači da je iduće godine 2011?  ( razmak 10godina ) il je taj za penziju ? il je zbog euro normi moro ranije e5 kupit ?
Evidentirano

MAN 422
Vozač

Don't fuck with my truck

« Odgovor #296 : 10. Ožujak 2010., 23:06:12 »

Malo previše nepoznanica....nazovi čovjeka pa pitaj  funny funny

Inače meni talijani imaju super kiperice, i šlepe i prikolice:

http://slike.hr/slike/foto2_c5a6f.jpg.html

http://slike.hr/slike/foto2_c5a6f.jpg.html

http://slike.hr/slike/29sbs70h1000400400_7ecfb.jpg.html

13,60 u jednom komadu:
http://slike.hr/slike/30sindoni85h12001100_9bc09.jpg.html

I najljepši cug po meni:
http://slike.hr/slike/24perrotti79h1100600400_adc97.jpg.html
Evidentirano
MAN 422
Vozač

Don't fuck with my truck

« Odgovor #297 : 12. Ožujak 2010., 01:34:56 »

A vidi ovo....je prekrasna.......
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=127378969&pageNumber=1&scopeId=TO75&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=22200&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=TruckOver7500&segment=Truck&minFirstRegistrationDate=2003-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&grossPrice=false&customerIdsAsString=&category=TipperTruck&axles=THREE&tabNumber=2
Evidentirano
98989
Global Moderator
Vozač
**

« Odgovor #298 : 24. Ožujak 2010., 19:01:51 »

nego malo gledam kako to u novom zelandu izgleda

dobro sad ide neobični dio

pod je alumijijski vrata isto ajde to mi je nekako još jasno

koriste ga za prijevoz ugljena a nazad vraćaju cement na paletama.....

ali nema stranica nego samo cerada trostruka čitam pišu da je teška za pomicat jer je kruta
piše da je namijenjen da može podnijet i većinu agregata manje granulacije ( sigurno neće nekom past napamet batudu tovarit) te za prijevoz željeza za građevisnsku industriju betonare i sl
Evidentirano

MAN 422
Vozač

Don't fuck with my truck

« Odgovor #299 : 25. Ožujak 2010., 19:04:58 »

Jako interesantan sistem, sličan sam našo i kod francuza, proizvođač Samro, evo linka:

http://www.samro.fr/produits/semi-remorque/rideaux-coulissants/vrac/vrac.php

Tautlainerica za rinfuzu, ima one ''gaće'' iznutra, poduplane gurtne, krov napravljen tak da se može maknut bez otvaranja vrata... e sad neznam jel cerada kakva specijalna, možda i je....evo  preveo sam na engleski onaj kratak opis:

Bulk
2 products: Unloading side or rear of the semi.

* Lining curtains for optimum seal
    * Access to the roof for removal of tarpaulins clamshell-type
    * 4 poles per side and close straps.
Evidentirano
Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz

Evidentirano
 Str: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 26   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!

Google visited last this page Danas u 19:06:36