da on u svojih 40god iskustva nije 3osovine prikolicu 5puta iskipo nazad izuzev kipanja pšenice u mlin jedan ali to je asvaltirano i to se kipa po 15min pomalo
O tome ti i pricam, znaci na cvrstom terenu moze, a ova prikolica i nije za svakodnevi iskop zemlje, kada vozis danas ovde sutra onde, gde najblize ima mesta za kipovanje, jer je dosta teze da ides u rikverc jer cela kompozicija u tom trenutuku ima dva preklopa, prva osovina na prikolici i kraj rude, tj kuka na kamion, zato se vise koriste tandemke.
A licno sam imao prilike da prisustvujem, hvala bogu meni se to nije nikad desilo, mada ja i nevozim kipere profesionalno, nazalost studiram,

a u vreme raspusta vozim sve :yeahhh:od 4x2, 6x4, 8x4, 8x8 sa i bez tandemkama i licno sam video kada je covek sa tegljacem mislim da je bio 6x4 i slepa 3osovine, klip polazi iz pocetka slepe, znaci pored kamiona, onaj veliki sto se otvora po 7-8 puta, lepo se on postavio, teren je nasipan ali moze se reci da je cvrst, zadnja osovina propala nekih 10ak cm, u libeli sve i podize polako, i kada je skoro sve ispalo ispod slepe se obrusila zemlja i slepa se samo iscupala sa kamiona i salto pozadi u provaliju, neces verovati samo se malo sanduk pokrivio a klip kao nov ostao. Drugi slucaj DAf 8x4, veliki klip za kipovanje stao na kosinu i podigo covek lagano, i ceo zanduk izbije zadnje klinove i otkaci se i podje nazad, savije hidrauliku i ona ga zadrzi da ne povuce ceo kamion. Steta sto nisam imao da slikam, to je bilo pravo ucenje za gledati.
A isto tako ima i jedan 6x6 MAN stari onaj njuskar od 360ks ako se ne varam 69 ili 71 godiste V8 motor jednom se prevrnuo i malo iskrivio sanduk i od sad kad kipuje iskipuje malo zemlje jedno 80cm visine pa zadnjom osovinom se popne na taj kupcic pa zatim kipuje ostalo, jer ako se postavi ravno gotoc je.