Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz portal
30. Srpanj 2010., 21:07:16 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Forum   Pomoć Prijava Registracija  

Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Pretvaranje kamiona iz RHD u LHD  (Posjeta: 876 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
MERCEDES1844
Vozač

« : 11. Veljača 2010., 12:29:14 »

U vezi sa temon pomoc pri kupovini mixer, nasem kolegi smo ponudili mnoge kamione pa medju njima i RHD.

Otvorio sam ovu temu zbog toga da u njoj napisemo sta je sve potrebno menjati prilikom prepravke RHD kamiona na LHD kamion( klasican nas kamion-leva strana )

Evidentirano
Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz
« : 11. Veljača 2010., 12:29:14 »

Evidentirano
Medo
ERASER
Global Moderator
Vozač
**

« Odgovor #1 : 11. Veljača 2010., 19:40:44 »

Ogroman posao, a isplativost je upitna.

Prvo treba promjeniti cijeli cockpit, stup volana i pedale odgovaraju pa se samo montiraju na lijevu stranu.
Treba svu elektroinstalaciju prepraviti za novi cockpit. Osigurači, komjutori i releji su bili s lijeve strane, a sada su s desne pa to treba prepraviti.
Instalacije zraka od kočnica i kvačila treba prilagoditi za ugradnju na lijevu stranu.
Brisače treba okrenuti, to znači nabaviti nove škare s motorom i polugama metlica, probušiti nove rupe na kabini da prihvate nove škare i to montirati.
Vozački sic treba prebaciti na lijevu stranu, ali onda komande od sica ostaju s desne strane i teško je doći do njih od tunela motora ili mjenjača (ovisi od tipa kabine), a to onda znači da treba nabaviti vozački sic za LHD, dovesti sve instalacije zraka i struje. Ovo vrijedi ako navedeni RHD kamion nema suvozački sic na zrak. Ako ima onda ovu stavku treba zanemariti.

Više-manje je to to, ali to košta i pitanje je bi li se razlika u nabavnoj cijeni još održala ili bi se zbog navedenih prepravki istopila.
Evidentirano

Spasimo Zemlju, to je jedini planet na kojem ima čokolade!
MERCEDES1844
Vozač

« Odgovor #2 : 11. Veljača 2010., 21:04:35 »

A sta mislis da li bi se isplatilo zamenit celu kabinu sa unutrasnjost komplet.
Evidentirano
L.A.
Vozač

« Odgovor #3 : 11. Veljača 2010., 21:09:24 »

Da li je kod nas moguće registrirati RHD vozilo (osim komunalnih i specijalnih)?

90-tih sam često viđao starog Fiata solo cisternu koji je razvozio lož-ulje po Rijeci i okolici, također ne tako davno MB
mikser RHD (interesantan 4 osovine - prva + tridem) od jedne građevinske firme u RI
Prijatelj mi je 90-tih vozio WV Caddy RHD..pošto je bio divljak za volanom često je bio viđen sa izbačenom glavom kroz lijevi prozor  u pretjecanju funny

A sta mislis da li bi se isplatilo zamenit celu kabinu sa unutrasnjost komplet.

Mislim da je ovo bolja ideja nego raskopavanje postojeće kabine, samo preostaje još dosta troška oko prebacivanja glave volana
Evidentirano
98989
Global Moderator
Vozač
**

« Odgovor #4 : 11. Veljača 2010., 21:15:19 »

al zato dosta isplatljivo sasjeć ga pa u djelove
Evidentirano

ScheiSSman
lopov
Vozač

« Odgovor #5 : 11. Veljača 2010., 21:32:53 »

Da li je kod nas moguće registrirati RHD vozilo (osim komunalnih i specijalnih)?

ima mljekara osjecka desnjaka malu cisternu s kojom kupi mljeko  vec jako dugo u funkciji
sve ostale cisterne su norm, mozda je bila neka prilika, nest jeftinije
Evidentirano

Medo
ERASER
Global Moderator
Vozač
**

« Odgovor #6 : 11. Veljača 2010., 22:32:48 »

Znam za dvije merc sk i man3
Evidentirano

Spasimo Zemlju, to je jedini planet na kojem ima čokolade!
MERCEDES1844
Vozač

« Odgovor #7 : 12. Veljača 2010., 12:03:36 »

Kod mene ima jedan Coca cola kamion. Mercedes negde 95-96 4x2. Voze ga vec vise od 4-5 god na RHD i niko im ne pravi nikakav problem, i isto razvoze pice sa njim.

Evidentirano
MERCEDES1844
Vozač

« Odgovor #8 : 12. Veljača 2010., 12:06:24 »

A sta mislite za ovog MAN-a

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=125012480&pageNumber=1&scopeId=TO75&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=TruckOver7500&segment=Truck&ambitCountry=GB&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&grossPrice=false&customerIdsAsString=&tabNumber=2

Jel ima sance da se nadje kabina komplet opremljena, i koliko bi to izaslo.
Evidentirano
MAN 422
Vozač

Don't fuck with my truck

« Odgovor #9 : 27. Veljača 2010., 12:49:51 »

http://slike.hr/slike/dsc01579_e0ca1.jpg.html

http://slike.hr/slike/dsc01623_2be6b.jpg.html

evo ovi su manovi prepravljeni iz RHD u LHD. Uvezeni su iz engleske njih 10-ak preko auto-hrvatske za neku jeftinu lovu a prepravka je rađena u poljskoj negdje...kolko su mi rekli to je bilo katastrofa napravljeno, niš se nije dobro složilo,tahografi su ispadali, pucale instrument table, volani otkazivali poslušnost....ja osobno to nikad nebi radio....
Evidentirano
zoki
Gost
« Odgovor #10 : 05. Ožujak 2010., 18:42:58 »

Mlinovi i pekare Ljudevit Posavski su imali FIAT-a dešnjaka. Ali več duže vremena ga nevidim... očito ga je zamjenio TG-ejac koji sada vuče "njegovu" šlepu
Evidentirano
scania 143 v8
ne zaslužujem biti
Vozač

« Odgovor #11 : 05. Ožujak 2010., 19:07:57 »

ima mljekara bohnec u ludbregu Scania P230 volan na desnoj strani i vozi normalno svaki dan
Evidentirano

S-U-P-E-R
V8... Op de Vlucht... V8...
Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz

Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!

Google visited last this page 27. Srpanj 2010., 18:07:35