Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz portal
10. Rujan 2010., 06:57:52 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Forum   Pomoć Prijava Registracija  

Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: ADR  (Posjeta: 664 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
MERCEDES1844
Vozač

ADR
« : 24. Ožujak 2010., 13:24:21 »

Zanima me da li treba adr i do koliko tezine se moze bez adr-a razvoziti roba kombiem/kamionom na B znaci do 3500t a koliko na C preko 3500 tona. U pitanju je razvoz razlicite robe koje i nisu sve zapaljive i otrovne kao sto su neke cetke,valjci,kofe,neki dzakovi lepka, gips, farba za krecenje, nitro i uljan farba, razredzivac i to tako.
Evidentirano
Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz
ADR
« : 24. Ožujak 2010., 13:24:21 »

Evidentirano
zoran-zg
Vozač

ćim veće i teže to bolje

« Odgovor #1 : 24. Ožujak 2010., 14:05:15 »

u današnje vrijeme izmišljeno je puno stvari koje spadaju u klasu ADR
u principu ti se sve svodi kolika je količina takvih stvari (kad mislim količina mislim na masu materije koju želiš transportirati)
normalno naša murja nema pojma o ADR-u pa tako možeš recimo (moj primjer) u intereuropi skladište ADR-a utovariti dvije bačve nekakve kiseline ili otopine u kombi i nikome ništa (jedino ak se kaj desi prilikom prijevoza e onda si  blush )
da ti sada ne razglabam o svemu evo ti  dva linka pa malo uči:
http://www.poslovniforum.hr/zakoni/ekop01.asp    PRAVILNIK O NAČINU PRIJEVOZA OPASNIH TVARI U CEST.PRIJ.

http://www.zastita.com.hr/content/view/1546/343/    Prijevoz opasnih radnih tvari - ADR
Evidentirano

volim voziti/nevolim cariniti
MERCEDES1844
Vozač

« Odgovor #2 : 24. Ožujak 2010., 14:51:20 »

I ja sam tako nesto shvatio da mozes da prevozis odredjenu kolicinu bez adr-a a ta kolicina zavisi od stepena zapaljivosti i otrovnosti. E sad ja i tako nemogu vise od 1.5t da tovarim pa sad recimo da tu idu i ostale stvari a ne vise od 200kg zapaljivih materija.
Evidentirano
zoran-zg
Vozač

ćim veće i teže to bolje

« Odgovor #3 : 24. Ožujak 2010., 15:49:25 »

sve ti je relativno osim kazni
i da!
za prijevoz ADR moraš isto licencirati vozilo!!
Evidentirano

MERCEDES1844
Vozač

« Odgovor #4 : 24. Ožujak 2010., 15:56:18 »

OK vozilo je licencirano a da li je moram imati adr certifikat i do koje tezine smem voziti bez njega
Evidentirano
MERCEDES1844
Vozač

« Odgovor #5 : 24. Ožujak 2010., 22:35:37 »

Ajde ljudi kazite nesto. Svi kao neki veliki vozaci a u stvari  mellow, kako bas niko da nezna nista konkretno idiot2
Evidentirano
huawei
Vozač

« Odgovor #6 : 25. Ožujak 2010., 00:46:10 »

Evo pokušat cu ja iako ne znam baš puno o tome Smiley  .Što te tocno zanima?jer  odgovor koji ovdje tražiš bojim se da ga neceš dobiti wave Smiley,  jer moraš znati o kojoj robi se radi, odnosno o kojoj kategoriji robe/ prijevoznoj kategoriji robe, a imaš ih cetiri. koliko sam razumio ti  nemaš adr certifikat za vozilo ali bi ga napravio, ne zaboravi da uz vozilo mora i vozac imati adr uvjerenje da može prevoziti opasne tvari
za prijevoz male kolicine robe ne trebaš imati adr al si ogranicen po težini , dakle nema ti veze jel ti vozilo do 3.5t ili preko 3.5t jer kolicina koju smiješ prevesti je određena kategorijom robe odakle ako se radi o robi prijevoznicke kategorije 1 max možeš voziti do 20kg bilo sa šleperom bilo sa kombijem isto ti je …ako je roba prijevozne kategotrije 2 možeš do 333kg bilo sa šleperom bilo sa kombijem isto ti je …, prijevozna kategotrija 3 do 1000kgbilo sa šleperom bilo sa kombijem isto ti je … , prijevozna kategotrija4 neograniceno  …e sad i tu imaš par iznimki koje ne spadaju pod ovo......

a recimo kad voziš  u jednom kombiju više vrsta robe koje su razlicite kategorije e onda moraš zbrajat i množit kategorije, uglavnom komlicirano jesi li unutar zakona police, jednostavnije, ti je sve položiti i sve po zakonu ,znam da je skupo ali ako namjeravaš takvu robu voziti, isplatit ce se s vremenom icon_thumright  raspitaj se kod onih koji izdaju te certifikate i kod kojih se polaže,oni sve znaju i neke auoškole to drže........nadam se da je barem malo pomoglo Smiley  icon_thumright
Evidentirano

Chuck Norris je brži od sekunde za pola sata....
MERCEDES1844
Vozač

« Odgovor #7 : 25. Ožujak 2010., 11:01:11 »

Ovako vozilo ima vec adr, ali ja nemam adr jer nemam dovoljan 21. A radi se o prevozu razlicitih stvari kao sto sam i naveo koje nisu opasne jedino te farbe koje ne prelaze nekih 200-300kg. A neznam u koju kategoriju one spadaju.
Evidentirano
zoran-zg
Vozač

ćim veće i teže to bolje

« Odgovor #8 : 29. Ožujak 2010., 20:48:33 »

Ajde ljudi kazite nesto. Svi kao neki veliki vozaci a u stvari  mellow, kako bas niko da nezna nista konkretno idiot2
nekoliko postova iznad sam ti dao dva linka koji ti ljepo objašnjavaju sve u vezi ADR-a
zar ti je tako teško kliknuti na njih i upoznati se sa pravilima ADR-a?
Evidentirano

Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz

Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!

Google visited last this page 07. Rujan 2010., 11:00:50