Evo pokušat cu ja iako ne znam baš puno o tome

.Što te tocno zanima?jer odgovor koji ovdje tražiš bojim se da ga neceš dobiti

, jer moraš znati o kojoj robi se radi, odnosno o kojoj kategoriji robe/ prijevoznoj kategoriji robe, a imaš ih cetiri. koliko sam razumio ti nemaš adr certifikat za vozilo ali bi ga napravio, ne zaboravi da uz vozilo mora i vozac imati adr uvjerenje da može prevoziti opasne tvari
za prijevoz male kolicine robe ne trebaš imati adr al si ogranicen po težini , dakle nema ti veze jel ti vozilo do 3.5t ili preko 3.5t jer kolicina koju smiješ prevesti je određena kategorijom robe odakle ako se radi o robi prijevoznicke kategorije 1 max možeš voziti do 20kg bilo sa šleperom bilo sa kombijem isto ti je …ako je roba prijevozne kategotrije 2 možeš do 333kg bilo sa šleperom bilo sa kombijem isto ti je …, prijevozna kategotrija 3 do 1000kgbilo sa šleperom bilo sa kombijem isto ti je … , prijevozna kategotrija4 neograniceno …e sad i tu imaš par iznimki koje ne spadaju pod ovo......
a recimo kad voziš u jednom kombiju više vrsta robe koje su razlicite kategorije e onda moraš zbrajat i množit kategorije, uglavnom komlicirano jesi li unutar zakona

, jednostavnije, ti je sve položiti i sve po zakonu ,znam da je skupo ali ako namjeravaš takvu robu voziti, isplatit ce se s vremenom

raspitaj se kod onih koji izdaju te certifikate i kod kojih se polaže,oni sve znaju i neke auoškole to drže........nadam se da je barem malo pomoglo