Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz


26. Travanj 2019., 12:44:40 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
 
   Forum   Pomoć Prijava Registracija  



 Str: 1 2 [3] 4 5   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Cijene prijevoza kombi vozilima  (Posjeta: 31345 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
master120
Vozač

Offline Offline

Postova: 374


« Odgovor #30 : 14. Veljača 2012., 21:55:48 »

svakom je neko drugi najbolji ponuđač, zato sam tako napisao nisam napisao onaj ko ponudi najmanju cijenu... jer netko ce gledat samo cijenu koju mu ponude, netko vrijeme, netko dali će pitat dali je kombi novi ili stariji i tak...

c-jumper jel imas samo jedan kombi ili? ima posla?

ma zanima me samo to di se vozi s kombi vozilima, jer za po hrvatskoj mi se cini da se tesko nađe... a na njuskalu gledam te cijene, neki stvarno za malo voze, ili sam se ja preračuno
Evidentirano
c-jumper
Vozač

Offline Offline

Postova: 99



« Odgovor #31 : 14. Veljača 2012., 22:15:36 »

Za sad je jedan jer sam početnik, u planu je proširenje. Ima posla, istina ove godine nešto manje za sad, vidjet ćemo kako će biti dalje. Ne vozim RH jer u tome nema kruha, barem ne za mene, samo iznimno odvozim nešto u RH (hitno, poznanik, dobra cijena...), inače EU - od Španjolske do Ukrajine i Švedske bi se moglo reći  Smiley.
Što se tiče cijena, ovise o svemu i svačemu - da li je hitno (npr. utovar sjever DE, istovar drugi dan HR ili obrnuto), dozvoljena samo jedna roba u vozilu, vremenski utovar...
Nikad me nisu pitali koliko mi je kombi star i koja je marka, za Nijemce ali i većinu ostalih iz EU je sve "šprinter", pitaju uglavnom da li imam CMR osiguranje i da im pošaljem uz ovjereni nalog kad dobijem posao ako do sad nismo radili ali to ne vrijedi za sve jer će biti moj problem ako se robi nešto desi, jedino će duže trajati rješavanje naplate štete.
Evidentirano
strala
Vozač

Offline Offline

Dob: 43
Lokacija: Bjelovar
Postova: 150


« Odgovor #32 : 15. Veljača 2012., 11:28:39 »

jel vozis za neku stalnu firmu ili preko timocoma trazis?
vozis li samo iz HR i za HR ?
jer do 3,5 t mozes voziti i druge zemlje osim kabotaze
Evidentirano
master120
Vozač

Offline Offline

Postova: 374


« Odgovor #33 : 15. Veljača 2012., 13:10:13 »

a da skuzio sam ak oces da imas posla, moras zaboravit HR te znat pokoji jezik

jel si vidjela mozda ove na cesti http://long.picturepush.com/album/122351/4375938/Renault-Master-125-dCi/DSC08693.html#column2::/album/122351/detail/7347362
« Zadnja izmjena: 15. Veljača 2012., 17:19:59 master120 » Evidentirano
c-jumper
Vozač

Offline Offline

Postova: 99



« Odgovor #34 : 15. Veljača 2012., 22:02:55 »

jel vozis za neku stalnu firmu ili preko timocoma trazis?
vozis li samo iz HR i za HR ?
jer do 3,5 t mozes voziti i druge zemlje osim kabotaze

Ne vozim za nikog određenog, snalazim se kako znam i umijem. Kabotaža van RH nije dozvoljena, barem dok ne uđemo u EU. Ali možeš voziti između zemalja EU (npr. od Francuske do Poljske...) i jedino su Talijani zaštićeni, pa je dozvoljeno iz RH u IT i iz IT u RH - drugih opcija nema.

a da skuzio sam ak oces da imas posla, moras zaboravit HR te znat pokoji jezik

jel si vidjela mozda ove na cesti http://long.picturepush.com/album/122351/4375938/Renault-Master-125-dCi/DSC08693.html#column2::/album/122351/detail/7347362

Ja ne tvrdim 100% ako hoćeš posao da moraš voziti izvan RH. Možda ima takvih koji to i mogu ali ja takve ne poznam, barem ne u kombi svijetu.
A za van - pa naravno da moraš znati jezike - i kao disponent i kao vozač. Engleski pričam super, a njemački za dogovorit posao ili obavit utovar/istovar dovoljno ali ga namjeravam usavršiti i naučiti još koji jezik. Nisam vidjela baš ta vozila (ako na to misliš), ali uglavnom Poljaci voze takvu vrstu kombija - sa kabinom iznad vozača. I moje omiljene Magnume!
Evidentirano
strala
Vozač

Offline Offline

Dob: 43
Lokacija: Bjelovar
Postova: 150


« Odgovor #35 : 15. Veljača 2012., 23:08:52 »

jel znas mozda sta je s Austrijom? pise da se  i oni i talijani uvjetno odnose prema odredbi da ne treba dozvola do 6tona ukupne mase.
Evidentirano
c-jumper
Vozač

Offline Offline

Postova: 99



« Odgovor #36 : 16. Veljača 2012., 08:26:47 »

jel znas mozda sta je s Austrijom? pise da se  i oni i talijani uvjetno odnose prema odredbi da ne treba dozvola do 6tona ukupne mase.


Pa ne trebam ja nikakvu dozvolu (do 3,5t) ali jednom su talijani zaustavili kolegu i vidjeli na CMR da vozi robu iz IT u Sloveniju, a firma iz HR. Rekli su da mu ovaj put neće pisati kaznu jer je kratka relacija ali ubuduće da se to ne smije. Da li su bili ozbiljni ili su htjeli pare na ruke - ne znam. Tako da to nisam detaljnije provjeravala jer nisam ni često u tim krajevima, a ako jesam idem u IT po robu i vozim ju u HR i obrnuto.
Evidentirano
strala
Vozač

Offline Offline

Dob: 43
Lokacija: Bjelovar
Postova: 150


« Odgovor #37 : 16. Veljača 2012., 13:02:55 »

Ja sam prije zvao ministarstvo i covjek mi je rekao da Austrija , Italija i Finska nisu potpuno prihvatile tu rezoluciju o liberalizaciji prijevoza tereta nego dopustaju provoz ali ne i utovar u njihovim zemljama za trece zemlje, tj. mozes kod njih tovariti ssamo za maticnu zemlju.
Evidentirano
master120
Vozač

Offline Offline

Postova: 374


« Odgovor #38 : 16. Veljača 2012., 19:07:56 »

znači u poljskoj je čest slučaj onakvih kombi-kamioncica...

a meni se to najvise sviđa
Evidentirano
c-jumper
Vozač

Offline Offline

Postova: 99



« Odgovor #39 : 16. Veljača 2012., 20:44:10 »

Ja sam prije zvao ministarstvo i covjek mi je rekao da Austrija , Italija i Finska nisu potpuno prihvatile tu rezoluciju o liberalizaciji prijevoza tereta nego dopustaju provoz ali ne i utovar u njihovim zemljama za trece zemlje, tj. mozes kod njih tovariti ssamo za maticnu zemlju.

Sa Austrijancima ja do sada nisam imala problema. Nazoveš, veliš od kud si i što bi vozio i keine problem.  Smiley A kod Talijana nisam ni pokušala i nemam ni namjeru jer učim na greškama drugih.  idiot2 A sa Finskom nisam do sad poslovala.  Smiley

znači u poljskoj je čest slučaj onakvih kombi-kamioncica...
a meni se to najvise sviđa

Da oni ih vozikaju ali ja baš nisam previše sigurna. Kolega ga trenutno testira: prednost - ne smetaju kotači, pa stane više paleta; nedostatak kod cerade - kad vjetar puše, jako je zabavno, a kad su čvrste stranice ne znam kolika je nosivost. Za sad se nisam previše interesirala za nešto takvo.
« Zadnja izmjena: 16. Veljača 2012., 20:48:58 c-jumper » Evidentirano
master120
Vozač

Offline Offline

Postova: 374


« Odgovor #40 : 16. Veljača 2012., 22:24:57 »

ovisno za sta se vozi, recimo za moj posao nikako kombi nebi išao, ovo mozes krcat raskrcat s koje ces strane i izvadit koju oces paletu, ako je sanduk od 4m, stanu 8 paleta i ovo s spavaćom... i jos je plus za nas veće vozace jer imas vise mjesta za sjedalo (imas malo vise kabine, moze sjedalo vise natrag ici - probao master kombi baš i ludio u odnosu na moj master), mozes krcat rasut teret, drva... imas min 202 cm unutra širine i ak vozis recimo madrace da znas samo koliko ih naslazes, ne ostane ni za čačkalicu mjesta, hehe

jedini minus je nosivost koja se zna podosta smanjiti, i veca potrosnja a vjetar i nije toliko strašan... jer posudio ja čovjeku svoj master jer u svoj nije mogao staviti paletu bila je previsoka a nesmije je preslagati.
Evidentirano
medoSa
Vozač

Offline Offline

Postova: 11


« Odgovor #41 : 10. Travanj 2015., 16:12:10 »

Kako se vi snalaziteza posao ?  Od Timocoma definitivno nema hljeba osim ako vozis ilegalno po zemljama EU jer meni npr. iz Bosne za Hamburg,Berlin i tako te sjevernije gradove nude po 300 eura za 1000 kg  idiot2  Angry

Evidentirano
gajo05
Vozač

Offline Offline

Dob: 30
Lokacija: Varaždin
Postova: 132



« Odgovor #42 : 11. Travanj 2015., 07:08:34 »

Znam ekipu po vz-u koji teraju kombije...oni su se usidrili u ove vece firme i voze sonderice.to je bolje placeno,al je isporuka 24h bilo gdi,osim za prtugal 32h
pricam sa spediterima iz jedne slovacke firme koja ima sjediste u vz-u da za kombije davaju max cijenu 0.55 eura po km.
0.55 je ok cijena ak je zatvoreni kombi(manje trosi od onog ceradnog 8 paleta,troskovi su mali i da se nesto cak i zaradit)
Evidentirano
medoSa
Vozač

Offline Offline

Postova: 11


« Odgovor #43 : 11. Travanj 2015., 11:24:45 »

Znam ekipu po vz-u koji teraju kombije...oni su se usidrili u ove vece firme i voze sonderice.to je bolje placeno,al je isporuka 24h bilo gdi,osim za prtugal 32h
pricam sa spediterima iz jedne slovacke firme koja ima sjediste u vz-u da za kombije davaju max cijenu 0.55 eura po km.
0.55 je ok cijena ak je zatvoreni kombi(manje trosi od onog ceradnog 8 paleta,troskovi su mali i da se nesto cak i zaradit)

Toliko meni placaju za auto dijelove i tu se da zaraditi ,a ovaj timocom je smijesan...Dodje mi da ga posaljem u tri lijepe kad mi kaze cijenu ture.
Evidentirano
eurostar-st
Vozač

Offline Offline

Postova: 2.541


« Odgovor #44 : 11. Travanj 2015., 14:24:42 »

a ljudi pa nije timocom problem niskih cijena... kako ne razumite.
ako ja sutra stavim na timocom da nudim utovar iz zagreba u split. kakve veze ima timocom s time šta JA to plaćam 1500kn za 5tona robe?

problem je drugi. timocom ti samo na neki način daje pomoć da nađeš nešto.

to šta većina misli da se može radit preko timocoma je osobni problem. može, posla ima....  blush
Evidentirano
 Str: 1 2 [3] 4 5   Gore
  Ispis  
 
Skoči na:  



Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!


Google visited last this page 14. Travanj 2019., 09:39:40