Novi sam tu na forumu, pa citam ove teme od prije, iako su svi forumi uglavnom zamrli(pa tako i ovaj nije previše aktivan) malo sam gledal ovu temu o cijenama i mogu reci da sam šokiran ciframa.. Pogotovo sam šokiran s obzirom da prijevoze robe kao takve niti ne radim.. Vidim tu nekakve cifre od Zagreba do Splita 1400.. Kako se to isplati, kakva je to racunica uopce? Ajde ako imaš povratnu turu od barem 600 kuna i više, ali ovako nije mi to jasno...
Ajd budem si dal malo truda i igral se matematikom.
Voze za gorivo, nešto dnevnice, bježe od AC, i nadaju se nekom povratu.
Ajd realno rentaj kombi, nekom tko nije vozač na relacijama treba kombi 2 dana, fučka se njemu kaj si ti se vratio drugi dan u 13h, naplati ti cijeli dan.
A ti koji rentaju rade uglavnom od 9h, i sretan si ako izađeš sa kombijem do 10h,
dođeš na mjesto utovara (nebitno privatno ili iz svoje firme voziš) naj ranje 11h.
dok utovariš još ako ručno sve ubacuješ to je 13h, nešto pojedeš i budi sretan ako kreneš prije 14h,
do St ti treba 5h znači uspijeh ako si tamo oko 19h i onda češ istovarat ručno i ič za ZG da bi ujutro vratio kombi da ti naplati samo dan??
Dakle kombi te dođe najam 1000kn gorivo cca 750kn, cestarina skoro 600kn = 2350kn i to da ne popiješ ni jednu kavu, ne jedeš niš i ti radiš gratis.
Ajd dodaj da ti je bruto neki 250kn dan vozača+ prekovremeni ili dnevnica ali ajd 300kn ukupno = 2650kn. i to ti je TVOJ trošak, i trebat če ti 2 dana da dođeš k sebi od tog napora.
E sad ako je neki prijevoznik u sustavu PDV-a realna cijena je i veča.
I kad kolega eto kaže 2500kn budi sretan, jel ti se hebe za kombi oče se kaj dogodit, oče te murija di klepit itd.
Da i netebaš polog ostavit kao kad rentaš kombi neki uzimaju i 1500kn ili predautorizacija kartice ili neče uopče iznajmit privatnoj osobi.
LP.