Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz portal
10. Rujan 2010., 06:57:28 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Forum   Pomoć Prijava Registracija  

Str: 1 ... 6 7 [8] 9   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Renato P.P. Eurotransport  (Posjeta: 7505 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
zoran-zg
Vozač

ćim veće i teže to bolje

« Odgovor #105 : 29. Srpanj 2010., 17:48:07 »

Ok, ako je tako.

Zar ne misliš da po tom pitanju treba nešto učiniti?

Što ako ja imam bolesno djete i računam na taj novac?

Što ako na kraju zadenem pištolj za pojas i ušetam u office da sam preispitam što je rekla-kazala a što dogovor 11% od prometa?

Ja poštujem zakon i uzdam se u njega. Kad dam riječ, sve ću učiniti da je održim. Poštujem pravila kuće u kojoj radim i odradjujem posao kako najbolje znam.
U Renato P.P. prevarili su me za taho-kaznu, rekao sam OK i platio skoro 1000 eura (nasjeo sam i na koncu, zakonski sam odgovoran) ali on bi da mi uzme i zaradjen novac ... e pa ne ide to tako pajdo moj...pa ne možeš tako gaziti po meni .

Danas sam razgovarao sa njim. Ljuti se zbog pisanja na forumu!?
Pa šta očekuješ da me pokradeš i prevariš a da ćutim Huh??

Ovo su prijatelju ozbiljne teme i dobro pročitaj što je prethodno napisano kad odgovaraš ako želiš da taj forum dobije neki smisao!

Inače, nije problem i ako si zaposlen u tatinoj firmi jer mogu nabrojati par odličnih primjera: West transport, Črnomelj, gazda Franc Tkalčič i sin Erik. Kod njih sam radio i mogu reći samo lijepe stvari o firmi i njima kao ljudima!

a dragane nažalost našu tako je,nažalost ti je u ovoj zemlji gazda onaj koji ima novaca i to ne u cifricama jedanput mjesečno  od 1800-4500kn nego u stotinama tisuča kuna dvotjedno

isto tako po tome pitanju nemožeš ni ti niti ja  niti mi ništa učiniti.Jedino ali to jednostavno teško da će se dogoditi je to da kada izađe oglas za potrebom za vozačem jednostavno takav oglas od takvih poslodavaca zaobići u velikome luku,jednostavno ga ignorirati a tome i služi eto recimo jedan dio ovoga foruma za izmjenu takvih informacija a ne baš totalni "hard core" kako si ti postupio

ma kakvo bolesno dijete i to što ti računaš na novac? (ništa osobno a ako ga imaš neka ozdravi ćim prije)
joj pa di ti živiš?pa zar ne vidiš da smo jedni drugima postali najgori neprijatelji.Stari moj kaj ne vidiš da je svakim danom zloba sve veća,rijetki su oni koji su u stanju i volji pomoći drugima.Vidiš da samo okreću glavu jedni od drugih.

i šta sa pištoljem?ubiješ ga tek tada nećeš vidjeti novce,ćapit će te murja,dobit ćeš zatvor,poslje zatvora ćeš biti nitko i ništa,možda te i žena radi takvog postupka ostavi...

što se tiče poštivanja zakona nemoj sam sebi gaziti postove,ako se želiš u nešto uzdati prvo prouči.Kada nešto obečaješ razmisli dvaput kakva je tebi korist od toga i što bi trebalo sve žrtvovati da dato obečanje održiš.Ajde dobro da si konačno priznao da si odgovoran za kaznu a za obečani postotak bi trebao riješiti sa njim oči u oči pa vidjeti.Kako ćeš to riješiti to je nažalost upitan postupak jer nemaš ništa napismeno a socijalna osjetljivost je očigledno upitna.

dobro je da je uopće htio razgovarati sa tobom

da da nažalost to je tako

P.S.
sada bi mogli nastaviti sagu o nekim drugim svarima što se tiče Renato PP firme kada smo ustanovili da se radi za hebeni minimalac a da od obečanja nema ništa...
 drink
Evidentirano

volim voziti/nevolim cariniti
Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz
« Odgovor #105 : 29. Srpanj 2010., 17:48:07 »

Evidentirano
draganR500
Vozač

« Odgovor #106 : 30. Srpanj 2010., 06:51:31 »

Znači, po tvom, ja ne trebam da tražim dogovorenih 11% od prometa jer toga nema u ugovoru...po toj logici pošto sam potpisao dupli ugovor sa Pavlićem na "Borna log." i Renato P.P" on treba da mi isplati i dve plaće iz tih ugovora ?

Nije problem da ga tužim, imam i tahografe da sam vozio kamione od Borna logistike!

Nisam znao da sistem funkcionira po sistemu "ko koga zajebe".

Ja sam drugačije vaspitan ali ako je tako nema problema - prilagodiću se.

Inače, imam djete sa teškim oštećenjem sluha i priča o "pištolju za pojas" u mom slučaju je samo priča jer ja ne bih prljao ruke dok postoje institucije kojima je to posao!   
Evidentirano
zoran-zg
Vozač

ćim veće i teže to bolje

« Odgovor #107 : 30. Srpanj 2010., 15:31:28 »

Znači, po tvom, ja ne trebam da tražim dogovorenih 11% od prometa jer toga nema u ugovoru...po toj logici pošto sam potpisao dupli ugovor sa Pavlićem na "Borna log." i Renato P.P" on treba da mi isplati i dve plaće iz tih ugovora ?

Nije problem da ga tužim, imam i tahografe da sam vozio kamione od Borna logistike!

Inače, imam djete sa teškim oštećenjem sluha i priča o "pištolju za pojas" u mom slučaju je samo priča jer ja ne bih prljao ruke dok postoje institucije kojima je to posao!   

...."ja ne trebam da tražim dogovorenih 11% od prometa jer toga nema u ugovoru"....
upravo tako za sud je sve jasno,želiš nešto potraživati a nigdje se ne spominje to što potražuješ

dva ugovora nisi mogao potpisati.mora da ti je jedan od ugovora istekao pa te je prijavio na drugu firmu sa novim datumom.opet inače postoje tri različita ugovora koja posloprimac može potpisati
na određeno
na neodređeno
honorarno
te unazad tri godine i FINA i mirovinsko vode računa o takvim ugovorima upravo radi malverzacija

nemaš šanse na sudu i sa time što si vozio kamione od Borna logistike jer su vjerovatno Borna logistika i RenatoPP napravili međusobno ugovor o tehničko poslovnoj suradnji u kojemu su definirana sva prava i obaveze...a ti si potpisao na svojemu ugovoru i stavak koji ti govori:....."zaposlenik će obavljati i sve ostalo po nalogu nadređenog i ili direktora".....(nešto takvoga u tome kontekstu)

da nažalost u HR "ko koga zajebe".A znaš onu:"velika riba jede malu ribu"

Imaš već "fest" godina trebao si se već odavno prilagoditi i izboriti, a bog i bogme naučiti.

a o institucijama,nebude od njih ništa,mogu mu staviti soli na rep jer je zakonski sve čisto.Čovjek isplačuje ugovorene plače (doduše sa zakašnjenjem)plača poreze i doprinose te puni državni proračun sa ostalim prijevoznicima vrtoglavih 10% PDP-a.Nisu ludi da postave žandare oko njega da ga hvataju u nečemu što je teško dokazivo,previše im je to novaca(jebi ga ruka ruku mije)

ali mi se sviđa da nećeš uzeti pištolj i uništiti si budučnost te da češ se prilagoditi
Evidentirano

bagzi
šatro
Vozač

...a zapravo fušer..

« Odgovor #108 : 30. Srpanj 2010., 18:07:08 »

Zorane zašto sad držiš stranu gazde Renata p.p a u svojem onom velikom postu,koji si među prvima napisao isto iznosiš svoju situaciju o nepravdi koja ti se dogodila ?kako sad dvostruka mjerila?taj koji je tebe otpustio mora poštivat uvjete dogovora,pisane i nepisane,a Predrag ne mora??
Evidentirano
scania_fan007
Vozač

« Odgovor #109 : 30. Srpanj 2010., 19:20:32 »

zorane  palac dolje palac dolje palac dolje palac dolje mellow mellow palac dolje palac dolje palac dolje
Evidentirano
VOLVO FH 440 2006
Vozač

« Odgovor #110 : 30. Srpanj 2010., 19:40:05 »

...."ja ne trebam da tražim dogovorenih 11% od prometa jer toga nema u ugovoru"....
upravo tako za sud je sve jasno,želiš nešto potraživati a nigdje se ne spominje to što potražuješ

dva ugovora nisi mogao potpisati.mora da ti je jedan od ugovora istekao pa te je prijavio na drugu firmu sa novim datumom.opet inače postoje tri različita ugovora koja posloprimac može potpisati
na određeno
na neodređeno
honorarno
te unazad tri godine i FINA i mirovinsko vode računa o takvim ugovorima upravo radi malverzacija

nemaš šanse na sudu i sa time što si vozio kamione od Borna logistike jer su vjerovatno Borna logistika i RenatoPP napravili međusobno ugovor o tehničko poslovnoj suradnji u kojemu su definirana sva prava i obaveze...a ti si potpisao na svojemu ugovoru i stavak koji ti govori:....."zaposlenik će obavljati i sve ostalo po nalogu nadređenog i ili direktora".....(nešto takvoga u tome kontekstu)

Imaš već "fest" godina trebao si se već odavno prilagoditi i izboriti, a bog i bogme naučiti.

a o institucijama,nebude od njih ništa,mogu mu staviti soli na rep jer je zakonski sve čisto.Čovjek isplačuje ugovorene plače (doduše sa zakašnjenjem)plača poreze i doprinose te puni državni proračun sa ostalim prijevoznicima vrtoglavih 10% PDP-a.Nisu ludi da postave žandare oko njega da ga hvataju u nečemu što je teško dokazivo,previše im je to novaca(jebi ga ruka ruku mije)

ali mi se sviđa da nećeš uzeti pištolj i uništiti si budučnost te da češ se prilagoditi

palac gore
Evidentirano

Dođi i oglođi me:)
MAN 422
Vozač

Don't fuck with my truck

« Odgovor #111 : 30. Srpanj 2010., 23:08:21 »

Kolko sam skužio, ovdje se vodi rasprava da li šoferima dati plaću koju su zaradili, ili im ipak ne dati...jel to samo meni glupo ili...?
Mislim nema veze dal je plaća na ruke ili na račun(tj. pol-pol ili kako kod koga) ali ti ju mora isplatit jer je bio neki dogovor, al tom čovjeku njegova riječ očito vrijedi ko blato pod noktom. To kaj se on na sudu može pravit glup i reć da on nikad nije reko da će ić plaća na ruke, to mora bit neko blesav pa da povjeruje da će ić neko vozit 12h na dan za minimalac. Da ne govorim da i taj jadni minimalac ne isplati ili sa zakašnjenjem plati.....taman da doprinosi 20%BDP-a treba ga sankcionirat jer je to u biti vlastelinstvo a šoferi su kmetovi koji ne dobiju plaću za rad nego ih se još šikanira ko kretene i zaj*** . I da to prođe nekažnjeno? To samo na balkanu može proć......
Al tu je i krivica šofera koji uopće voze kod njega, zna se da je gad i da ne plaća niš a ljudi opet idu tamo, mislim radit za džabe je totalno glupo(bar meni?) Nek svi odu fino od tamo pa nek si onda dovodi ove iz Srbije, BiH i ko zna otkud i nek njih zaj****
Evidentirano
draganR500
Vozač

« Odgovor #112 : 31. Srpanj 2010., 07:35:46 »

Kad vidim što piše ovaj Zoran-ZG nije ni čudo što se "poslodavci" tako ponašaju !!!
Što se tiče šofera ima nas nepismenih,glupih,glupljih i mnogo glupih i kad vidim kako neki rezonuju i treba nas ..bati.
Nema tako niske granice do koje se šoferi neće sagnuti i baš nas ništa ne može ujediniti. Ni plaća!

O čemu ti Zorane pričaš? O kakvom potraživanju?

Plaća u Renato P.P. je 11% od prometa!!!
Sud? - Kažeš da toga nema u ugovoru!?
Nema, istina je ali što misliš o tome kad bi 86 šofera Renata P.P. došlo na sud da posvedoči o plaćanju na postotak?

Čovječe pričaš o tome kao da je to potpuno normalna i ispravna stvar!!??
Evidentirano
draganR500
Vozač

« Odgovor #113 : 31. Srpanj 2010., 07:50:29 »

I da ne zaboravim,
većina šofera u Renatu ima potpisane ugovore i sa Borna logistikom i Renatom istovremeno!
Jedna od "sitnih" manipulacija poslodavca jer bez naknada,poreza i dažbina koristi radnike iz jedne firme za potrebe druge!
U oba ugovora piše kolika je plaća!
Ja imam ugovore, putne naloge, teretne listove, tahografe...vozio sam kamione obe firme i u isto vrijeme imao ugovor sa obe firme.
Kad si već takav stručnjak u pravnoj odbrani Pavlića daj mi molim te rastumači kako bi pravosudje ocenilo ovakvu zloupotrebu?
Evidentirano
draganR500
Vozač

« Odgovor #114 : 31. Srpanj 2010., 08:09:22 »

VOLVO FH 440 2006
Vozač

na određeno
na neodređeno
honorarno

Odgovor:

Ugovor o tehničkoj suradnji podrazumeva da vozač sa ugovorom Renata P.P. može upravljati vozilom Borna logistike!
Ali kod mene je slučaj da ja istovremeno imam potpisane ugovore i sa Renatom i Bornom a nikad nisam vidio taj ugovor koji ti pominješ!
Po onom što ste ranije tvrdili ti i g.Zoran sud uvažava samo ugovor i "glupo je tražiti ono što u njemu ne piše" jer će poslodavac reći potpisali smo ugovor i tu sve jasno piše!?
Ok, mogu li ja sad tražiti da mi isplati sve dnevnice kako piše u ugovoru od Renata P.P. i plaću iz ugovora od Borna logistike??

Kako ti reče to je "teško dokazivo" !?    Misliš?
Inače "žandari" se postavljaju tamo gdje se krši zakon, zar ne?
Evidentirano
zoran-zg
Vozač

ćim veće i teže to bolje

« Odgovor #115 : 02. Kolovoz 2010., 10:44:17 »

Zorane zašto sad držiš stranu gazde Renata p.p a u svojem onom velikom postu,koji si među prvima napisao isto iznosiš svoju situaciju o nepravdi koja ti se dogodila ?kako sad dvostruka mjerila?taj koji je tebe otpustio mora poštivat uvjete dogovora,pisane i nepisane,a Predrag ne mora??

ma ne držim ja ničiju stranu ja vam samo govorim da vam je ugovor pravovaljani dokument na sudu i pravilnik o radu koji bi svi u svim branšama trebali dobiti te iz kojega se vide vaše obaveze prema poslodavcu da bi zaradili plaču.
Moja ex situacija koje si se sada dotaknuo nije ni približno usporediva sa situacijom u Renatu.
Meni je u toj bivšoj firmi jednostavno istekao ugovor a to što se on poslje pravio grbav za ne isplatu onoga što je potpisao vjeruj mi da je nakraju isplatio jer ga je nazvao advokat.
Gle vjeruj mi imam tri radna spora iza sebe.Dva sam dobio jedan izgubio i zato vam sve to pišem,jer imam iskustva
Evidentirano

zoran-zg
Vozač

ćim veće i teže to bolje

« Odgovor #116 : 02. Kolovoz 2010., 10:49:45 »

Kad vidim što piše ovaj Zoran-ZG nije ni čudo što se "poslodavci" tako ponašaju !!!
Što se tiče šofera ima nas nepismenih,glupih,glupljih i mnogo glupih i kad vidim kako neki rezonuju i treba nas ..bati.
Nema tako niske granice do koje se šoferi neće sagnuti i baš nas ništa ne može ujediniti. Ni plaća!

O čemu ti Zorane pričaš? O kakvom potraživanju?

Plaća u Renato P.P. je 11% od prometa!!!
Sud? - Kažeš da toga nema u ugovoru!?
Nema, istina je ali što misliš o tome kad bi 86 šofera Renata P.P. došlo na sud da posvedoči o plaćanju na postotak?

Čovječe pričaš o tome kao da je to potpuno normalna i ispravna stvar!!??

sud bi vas pitao a zašto se niste obratili sindikatu?i osim toga bilo je i takvih pokušaja tamo pa kada je trebalo doči do realizacije onda su podvili rep pod noge i to sve zato jer su podsvjesno znali da je ugovor ugovor a rekla kazala niš koristi....
Evidentirano

zoran-zg
Vozač

ćim veće i teže to bolje

« Odgovor #117 : 02. Kolovoz 2010., 10:58:07 »

citat od dragana:
..."Ok, mogu li ja sad tražiti da mi isplati sve dnevnice kako piše u ugovoru od Renata P.P. i plaću iz ugovora od Borna logistike??"....
još jedanputa ti govorim
nema šanse da si imao dva ugovora koji su vrijedili u isto vrijeme
ubiti moguće je ali ti je jedan bio ili honorarni ili je glasio kao vanjski suradnik......da ne lamentiram previše
dnevnice možeš potraživati ako ti je na ugovoru napisano da se poslodavac drži kolektivnog ugovora ili je naveo da će ti iste biti isplačene
privatni doo u principu nije dužan isplačivati dnevnice osim ako se negdje ne navode

Evidentirano

draganR500
Vozač

« Odgovor #118 : 03. Kolovoz 2010., 10:16:11 »

2 ugovora sam imao od kojih je jedan još uvjek važeći jer nije napravljen raskid ugovora !!!
Evidentirano
zoran-zg
Vozač

ćim veće i teže to bolje

« Odgovor #119 : 03. Kolovoz 2010., 11:12:06 »

čuj ak je tak "mojne se ljutit"
za moje shvačanje trenutačne situacije sa tom firmom i našom državom ti si očito  sickuglystupid2 ako misliš da možeš istjerati svoja prava prouči  evil5 zašto ne slušaš što ti govorim  bam nađi si advokata te sa njime prouči  read zakone
a sljedeče što bi ti trebao da sebe dokažeš sa svime time tu postavi post sa skeniranim riješenjem suda da si ga utužio i dobio spor
amen drink
Evidentirano

Forum portala Teretna-vozila.com - kamoni, njihovi vozači i prijevoz

Evidentirano
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!

Google visited last this page 27. Kolovoz 2010., 05:53:04